Kapustnica 3-krát inak

Published : 28.12.2018, 07:33
Categories : DOMOSS kuchárka

Kapustnica 3-krát inak

Tradičná kapustnica

Potrebujeme:

  • 1 KL čierneho celého korenia

  • 1 KL čierneho mletého korenia

  • 2 KL rasce

  • 4 ks nového korenia

  • 2 bobkové listy

  • 2 borievky (jalovec)

  • 35 g sušených húb

  • 1 kg kyslej kapusty

  • 500 g údenej krkovičky

  • olej

  • 350 g bravčového pliecka

  • 2 cibule

  • 1 ČL červenej papriky

  • 5 sušených sliviek

  • 100 g údenej slaniny

  • 6 strúčikov cesnaku

  • 500 g údenej klobásy

  • 2 zemiaky

  • 500 ml kyslej smotany

Postup:

Huby spolu s borievkami, mletým, celým a novým korením, bobkovým listom vložíme do hrnca a zalejeme s tromi litrami vody. Necháme variť pol hodinu, potom pridáme kyslú kapustu a na kocky nakrájané údené mäso. Na oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, papriku a mäso. Pripravené zmesi zmiešame a necháme prejsť varom asi hodinu. Osmaženú slaninu a cibuľu spolu s nakrájaným cesnakom na plátky pridáme do polievky. Necháme chvíľku podusiť. Odstavíme od ohňa, necháme vychladnúť. Do vychladenej nastrúhame zemiaky a nakrájanú klobásku a varíme približine pol hodinu. Na záver vlejeme kyslú smotane a nechcáme ešte chvíľku povariť.

Kapustnica pre vegetariánov

Potrebujeme:

  • 500 g kyslej kapusty

  • 2 bobkové listy

  • 4 strúčiky cesnaku

  • soľ

  • cukor

  • hladkú múku

  • 150 ml smotany

  • 100 g sušených húb

 

Postup:

Kyslú kapustu spolu s bobkovým listom, štipkou soli, cukru a sušenými hríbami dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme. Kým sa kapustnica pomaly varí, očistíme si cesnak, ktorý nakrájaný na plátky dáme do polievky. keď je kapusta a hríby mäkké pridáme smotanu. Z hladkej múky a vody si pripravíme záprašku a zahustíme s ňou polievku. Povaríme aspoň desať minút, dochutíme a odstavíme z ohňa.

Raw kapustnica

Potrebujeme:

  • 1 kg kyslej kapusty

  • mrkvu

  • tamari omáčka

  • miso pasta

  • 250 g šampiňóny portobello

  • sušené slivky  

  • 1 cesnak

  • 1 červenú papriku

  • sušenú papriku

  • soľ

  • korenie

Postup:

V mixéri si rozmixujeme trochu kapusty, mrkvu, 1 PL tamari omáčky, miso pastu, cesnak, červenú papriku a sušené papriku. Zmes premiešame s najomno nasekanou kyslou kapustou a slivkami. Necháme odležať 1 -2 hodiny s bobkovým listom a čiernym korením. Nakrájané huby šampiňóny  portobello namarinujeme v tamari omáčke. Po dvoch hodinách ich vyberieme a primiešame do pripravenej zmesi.

 

Share this content