Filter

Cena

0 € - 1410 €

Skladom

Výpredaj

Úsporný spotrebič

Náplň sušenia (kg)

7 kg - 10 kg

Parný program

Kôš na sušenie

Hlučnosť (dB)

55 - 70

Výška (cm)

80 - 95

Šírka (cm)

55 - 70

Hĺbka (cm)

45 - 75

Všetky parametre

Špeciálny výpredaj

Zľava SSE

Veľký výpredaj
Darček k sušičke Miele
Darček k nákupu spotrebičov Whirlpool
Rozbalený, použitý a zánovný tovar
Úsporná domácnosť
Samsung - Záruka 20 rokov na digitálny invertorový motor a kompresor

Potrebujete poradiť s výberom veľkých spotrebičov? Pri nákupe viacerých vám zvýhodníme cenu.

Na Váš dotaz odpovieme do 24 hodín (počas pracovných dní).

Zásady spracovania osobných údajov

Potrebujete pomôcť výberom sušičky? Napíšte nám.

Na Váš dotaz odpovieme do 24 hodín (počas pracovných dní).

Zásady spracovania osobných údajov

Sušičky prádla

Sušičky prádla sa stali neodmysliteľnou súčasťou moderných domácností, pretože umožňujú rýchle a pohodlné sušenie bielizne počas sychravých a zimných dní. V našej ponuke nájdete široký výber sušičiek na bielizeň od renomovaných značiek, ktoré sa vyznačujú vysokou energetickou účinnosťou, tichým chodom a množstvom funkcií a programov pre starostlivosť o rôzne typy prádla. K dispozícii sú samostatne stojace aj zabudované sušičky bielizne v rôznych farebných variáciách, dizajnoch a kapacitách. V prípade, že máte málo miesta, môžete sušičku umiestniť aj na spredu plnenú práčku pomocou na to určenej prepojovacej sady, prípadne môžete zvoliť práčku so sušičkou.

[VIAC]

Ako si vybrať sušičku prádla?

Žijete v byte a máte problémy so sušením bielizne? Nemáte kam postaviť sušiak na bielizeň? V tom prípade je sušička na bielizeň tým ideálnym riešením! Ale ktorá sušička bude tá správna voľba? Pomôžeme vám vybrať model, ktorý bude spĺňať všetky vaše požiadavky.

Typy sušičiek bielizne

Sušičky bielizne môžeme rozdeliť na dva hlavné typy podľa toho, akým spôsobom sa odvádza horúci vzduch. Ventilačné sušičky a kondenzačné sušičky bielizne.

Ventilačné sušičky bielizne

Ventilačná sušička bielizne, inak nazývaná aj odvetrávacia, si v domácnosti vyžaduje špeciálnu inštaláciu. Para zo sušičky sa odvádza ventilačnou trubicou do vonkajšieho priestoru. Ak sa rozhodnete pre ventilačnú sušičku bielizne, budete musieť v jednej zo stien domu vyrezať otvor na inštaláciu výstupného potrubia. Spotrebič potom môžete umiestniť do kúpeľne alebo technickej miestnosti. Tieto typy sušičiek sú v domácnostiach menej rozšírené a využívajú ich najmä práčovne či hotely. Výhodou je nižšia cena.

Kondenzačná sušička bielizne

Na rozdiel od ventilačnej sušičky kondenzačná sušička nevyžaduje vo vašej domácnosti žiadne špeciálne úpravy ani zložitú montáž. Ak si vyberiete kondenzačnú sušičku, jednoducho ju umiestnite do blízkosti elektrickej zásuvky a zapojíte do zásuvky. To je dôvodom, prečo sú kondenzačné sušičky medzi používateľmi veľmi obľúbené.  Kondenzačná sušička funguje tak, že kondenzuje paru na vodu a tá sa zhromažďuje v špeciálnej nádržke, ktorú je potrebné buď pravidelne vyprázdňovať alebo je možné ju priamo odvádzať do odpadu. Sušička môže byť vybavená malým svetelným indikátorom, ktorý vás upozorní, keď je nádržka plná. Kondenzačná sušička je vhodnou voľbou najmä pre tých, ktorí perú menej často.

Kondenzačná sušička s tepelným čerpadlom

V porovnaní s klasickou kondenzačnou sušičkou je tento typ úspornejší a vhodný pre tých, ktorí perú a sušia pomerne často. Vďaka tepelnému čerpadlu sa teplo nestráca a vzniká uzavretý systém.

Kondenzačná sušička s parnou funkciou

Za zmienku stojí aj tento typ sušičky. Vďaka horúcej pare, ktorá suší oblečenie, vytiahnete bielizeň ako vyžehlenú. V sušičke sa bielizeň neotáča, preto na oblečení nevznikajú žiadne záhyby a je vhodná aj pre sušenie jemných tkanín.

Na čo myslieť pri výbere sušičky

Kapacita

Kapacita bubna je pri výbere dôležitým parametrom, pretože určuje, aké množstvo mokrej bielizne dokáže sušička spracovať. Je dobré zvoliť veľkosť bubna tak, aby zodpovedala veľkosti vašej práčky a  mohli ste mokrú bielizeň preniesť priamo do práčky. Kapacita bubna na trhu sa pohybuje od 6 do 11 kg. Ak žijete sami alebo vo dvojici, postačí vám bubon s kapacitou 6 až 7 kg, ale ak sú v domácnosti traja ľudia, budete potrebovať bubon s kapacitou 8 až 9 kg. Bubny s hmotnosťou 10 až 11 kg sú určené pre rodiny so 4 alebo 5 osobami.

Predné alebo horné otváranie

Najbežnejšia je sušička s predným otvorom, ktorý predstavuje priezor. Ten vám umožňuje používať hornú časť spotrebiča ako pracovnú plochu alebo spotrebič spojiť s práčkou, aby ste ušetrili miesto. Sušičky s otváraním zhora majú výhodu v tom, že vám umožňujú vkladať bielizeň bez toho, aby ste sa museli zohýbať.

Hladina hluku

Nemáte samostatnú technickú miestnosť, takže sušičku musíte umiestniť v blízkosti obývacej časti alebo detskej izby? Hlučnosť je ďalšie kritérium, na ktoré pri hľadaní sušičky netreba zabúdať. Na trhu sú sušičky bielizne s priemernou hlučnosťou 65 až 70 dB, ale existujú aj tiché modely, ktoré obmedzujú hlučnosť na 63 až 64 dB. V tom prípade môžete sušiť bielizeň počas dňa alebo v noci bez toho, aby vás hluk obťažoval.

Programovanie

Pri bubnových sušičkách existujú dva typy programovania. Pri mechanickom programovaní musíte čas sušenia nastaviť manuálne. Slúžia na to ovládacie prvky na spotrebiči, vďaka ktorým jednoducho vyberiete požadovaný čas sušenia. V súčasnosti sú populárne sušičky s elektronickým programovaním, to znamená, že na sušičke zvolíte typ tkaniny a ona automaticky prispôsobí čas a úroveň sušenia vašej bielizne.

Spotreba energie

Spotreba energie je uvedená na energetickom štítku všetkých bubnových sušičiek. Farebná stupnica od A po D označuje úroveň spotreby spotrebiča. Ak chcete sušičku s nízkou spotrebou energie, vyberte si spotrebič triedy A alebo B. Ak chcete byť ekologický, neprepĺňajte sušičku a používajte program s vyšším počtom otáčok pre rýchlejšie sušenie bielizne. Týmito krokmi ešte viac znížite spotrebu energie.

Údržba

Údržba sušičky je veľmi dôležitá. Slúži na to, aby vaša sušička fungovala bez problémov čo najdlhšie. Ako príklad uvádzame ručné odstraňovanie všetkých zvyškov z filtra. Tento krok by ste mali vykonávať aspoň raz za mesiac a zaberie vám len niekoľko sekúnd. Pri kondenzačnej sušičke je potrebné starať sa aj o zásobník na vodu. Okrem jeho vyprázdňovania vám odporúčame raz za čas ho vyčistiť ho aj so saponátom.

Nemáte pre sušičku dostatok miesta?

Ak nemáte pre sušičku veľa miesta, máte na výber napríklad spotrebič, ktorý v sebe spája práčku a sušičku alebo tzv. slim sušičku. Práčku so sušičkou vďaka svojim kompaktným rozmerom a funkcii 2 v 1 ľahko umiestnite do vyhradeného priestoru. Práčka so sušičkou je veľmi praktická, pretože vám umožňuje prať a sušiť oblečenie bez toho, aby ste ho museli prenášať z jedného spotrebiča do druhého. Je však dôležité si uvedomiť, že kapacita prania je často vyššia ako kapacita sušenia. Preto sa pri práčke so sušičkou s kapacitou 7 kg odporúča vložiť len 5 kg oblečenia, aby oba cykly prebehli hladko.
 

Ak predsa len túžite mať oba spotrebiče, ale nemáte dostatok miesta na podlahe, môžete umiestniť sušičku priamo na práčku. Vybrať si môžete sety práčky a sušičky. Aby ste predišli akémukoľvek riziku pádu, je nevyhnutné zabezpečiť inštaláciu pomocou medzikusu práčka - sušička, ktorý oba spotrebiče pripevní k sebe. Vhodnou alternatívou do rozmerovo menších priestorov je aj úzky variant – slim sušička, ktorá vypranú bielizeň usuší rovnako dobre ako klasická sušička. Slim sušička má hĺbku približne 45 cm a kapacitu bubna 6 kg alebo 7 kg a je výborným riešením pre menšie rodiny alebo jednotlivcov.